Theorie

Om je praktijkexamen af te kunnen leggen, dien je eerst het theorie-examen te behalen. Om het theorie-examen af te mogen leggen moet je ten minste 16 jaar zijn. Dit certificaat is anderhalf jaar geldig. Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning;
  • 30 vragen over wetten en verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s

Om te kunnen slagen dien je 12 vragen van het onderdeel gevaarherkenning, 35 vragen van de verkeersregels en verkeersinzicht goed te hebben. Het theorie-examen bestaat uit meerkeuze vragen, open vragen, ja/nee vragen en gedragskeuze vragen. Aan de hand van tv schermen en een antwoordenkastje wordt het examen afgenomen. Na het examen krijg je meteen de uitslag te horen.

Talloze organisaties en rijscholen bieden boeken, cursussen en dergelijke aan. Dit maakt het vaak lastig om een keuze te maken om je theorie onder de knie te krijgen. Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal aangeprezen producten die jou kunnen ondersteunen bij het behalen van je theorie-examen. De onderstaande producten zijn te verkrijgen via je rijinstructeur.Het theorieboek B

Het Theorieboek Personenauto 

Al jarenlang een toonaangevend boek op het gebied van theorie voor de personenauto. Alle noodzakelijke kennis komt in dit fraaie boek uitgebreid aan bod.

€ 23,-


Het Oefenboek Personenauto  

De ideale voorbereiding op het theorie examen van de personenauto. Aanvullend met Het Theorieboek, is dit alles wat u nodig heeft om te kunnen slagen! In dit boek staan de nieuwste examens volledig volgens de indeling van het CBR, inclusief gevaarherkenning!
 
Dit boek bevat 650 oefenvragen, verdeeld over 10 examens. Elk examen bevat 65 vragen die zijn opgedeeld in 25 vragen gevaarherkenning, 30 vragen wet- en regelkennis en 10 vragen verkeersinzicht.

€ 25,- 


cd-rom training theorie

Edudrive - Examen CD-rom Personenauto 


Simulatie van 10 CBR-examens, ABC-vragen, open vragen en ja/nee-vragen, inclusief gevaarherkenning, vragen oefenen per examenonderdeel uitslag en motivatie voorrangsspel

€ 18,-


iTheorie digitale leren

Ben je op zoek naar een uitgebreid en onbeperkt online theorie pakket? De iTheorie online cursus bestaat uit een compleet digitaal lesboek, 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms van de rijprocedure.

De lessen bereiden je voor op het rijden in de praktijk. Aan de hand van animaties krijg je uitleg over alle onderdelen van het rijden volgens de officiële rijprocedure. Zo weet je waar je aan moet voldoen om met succes deel te nemen aan het officiële CBR praktijkexamen. De onderstaande filmpjes geven een indruk van de instructiefilms:


iTheorie 


parkeren in filebocht achteruit

hellingproefkeren dmv halve draai
Via Rijschool LAB kost het abonnement op iTheorie online pakket je slechts € 49,- i.p.v. € 69,-.
 Raadpleeg voor meer informatie je rijinstructeur. Wil je alvast een kijkje nemen op iTheorie? Dit kan via: